streda 1. októbra 2014

Starostlivosť o pleť jeseň/zima

Dnes je prvý októbrový deň, pomaly sa nám začne ochladzovať počasie :-(. V tomto období sa mení aj naša pleť, tak treba zmeniť aj starostlivosť. Kým v lete sa nám pleť viac mastí a potí, snažíme sa ju zmatňovať, v zime naopak je pleť skôr suchšia a dehydrovanejšia.

V jednom zo starších článkov som už asi spomínala, že čo sa týka pleťovej starostlivosti som dosť veľká fajnovka. Neznesiem v krémoch žiadne silikóny, minerálne oleje, vazelínu a podobné póry upchávajúce látky. Nájsť krém bez týchto odpadov je neskutočne ťažká úloha. Prírodné kozmetické prípravky tiež obsahujú zdraviu a pleti škodlivé látky, dokonca aj produkty nemenovaných celosvetovo uznávaných kozmetických firiem. Keď už aj v krémoch za vyše sto eur som našla odpady som sa rozhodla, že treba nájsť inú cestu.

Vždy som si myslela, že pleťové oleje sa nehodia na moju pleť, lebo sa mi z nich bude mastiť. Pri pátraní po kozmetike som prišla na to že som na veľkom omyle. Treba vedieť, že pleť mám normálnu až zmiešanú, niekedy vyslovene mastnú. Mám drobné pupáky, suchý nos a čelo. Našla som si zoznam, kde bolo rozpísané, akú komodogénnu úroveň majú jednotlivé oleje. Vybrala som si 4 oleje, ktoré som objednala zo stránky bionatural.sk.



Bambucké maslo - používam ho namiesto nočného krému. Na stránke majú výber z viacerých druhov, ja som si vybrala tento, lebo zo všetkých sa mi zdal, že najľahšie sa s tým manipuluje aj keď je bielené. Nevonia nijak, je tuhé, ale pri dotyku sa roztopí. Na tvári zanechá mastný film preto ho neodporúčam používať ráno. Póry neupcháva, má nulovú úroveň komodogénnosti. Zjemňuje aj fľaky na tvári a výborne hydratuje.
Šípkový olej - nanášam ho na očné okolie na noc. Šípkový olej je veľmi účinný na vrásky už existujúce, a tiež predchádza ich tvorbe. Má regeneračné a protizápalové účinky takže by sa možno hodil aj na vyrážky, ale to som zatiaľ neskúšala.
Neem olej - asi všetci veľmi dobre poznáme neem prípravky Himalaye. Keď som uvidela, že na stránke majú nimbový olej hneď som si ho pridala k objednávke. V popise je napísané, že nepríjemne smrdí, ale malo by to byť písané červením pretože ten smrad je neznesiteľný, normálne ma napínalo. Keďže účinky má neskutočne fantastické musela so to nejak vyriešiť, tak som kúpila prírodný éterický olej, aby utlačil ten smrad. Olej sa inak riedi s iným olejom, ja ho zvyknem miešať s ricínovým. Zabraňuje vypadávaniu vlasov, a čierne bodky odstraňuje už pri prvom použití.
Ricínový olej - tento olej  sa tiež hodí na pleť, ale ja som si ho kúpila s tým, že ho budem používať na mihalnice a vlasy. Podporuje ich rast a vyživuje.

Všetky oleje Vám odporúčam namiesto krémov plných chemikálii. Je pravda, že keď si večer idem ľahnúť vyzerám ako discoguľa, ale stojí to za to. Vrelo odporúčam aj obchod bionatural.sk, majú príjemný zákaznícky servis, a rýchle dodanie.

3 komentáre:

  1. Nemala som zatiaľ žiaden olej zo Saloosu, ale mám veľmi rada bambucké maslo, hlavne jeho vôňu.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie oleje sú naozaj dobré, ak máš rada prírodné veci určite si ich vyskúšaj ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si z rovnakej stranky objednala cajovnikovy olej. Cakam kym dorazi.

    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť