štvrtok 30. októbra 2014

Čo by mala obsahovať kozmetická výbava začiatočníčky?

Zaujímaš sa o kozmetiku, ale nevieš čo presne by si si mala kúpiť aby tvoje líčenie bolo pekné a zároveň univerzálne? Tak poďme na to!

OČI


Podklad pod očné tiene - Je veľmi dôležitý keď potrebujeme aby naše líčenie vydržalo celý deň bez toho aby sa nám zlievalo do záhybov oka alebo rozmazávalo. Menej pigmentované tiene rozžiari a posilní pigmentáciu. Odporúčam vybrať si podklad matnej telovej farby, ten sa hodí aj pod matné, aj trblietavé tiene.Produkty:
- Essence - I ♥ Stage
- e.l.f. - Eyelid primer
- Avon - Supershock podklad pod očné tiene
- Zoeva - Eyeshadow base



Čierna ceruzka na oči - Alebo očná linka v ceruzke patrí do základnej výbavy kvôli jej univerzálnosti. Môžete ju použiť ako linku na viečko a waterline, ale tiež ako očný tieň. Oči zvýrazní a dodá im šmrnc, bledulky namiesto čiernej môžu použiť šedú alebo tmavohnedú pre prirodzenejší efekt. Produkty:
- Essence - Gel eye pencil
- Avon - Supershock gelová ceruzka na oči
- Gosh - Velvet eyeliner
- Rimmel - Scandaleyes eye liner




Matné tiene v neutrálnych farbách - Sú základom výbavy aj profesionálnych vyzážistov. Dokážu vykúzliť jemné denné, ale aj večerné dramatickejšie líčenie. Základné farby ako telovú, hnedú, tmavohnedú a čiernu, často nájdete spolu v paletkách. Produkty:
- Catrice - Mono tiene
- Catrice - Absolute Nude
- Essence - All about Nude, All about Chocolate
- MUA - Undressed 2
- bh cosmetics - 88 neutral palette
- Zoeva - Naturally Yours

Riasenka - Riasenku alebo špirálu nikomu nemusím predstavovať, je to asi úplne prvý kozmetický produkt s ktorým sa každá baba stretne. Pri jej výbere si treba dať pozor na kvalitu, aby nám počas dňa neopadávala a nerozmazala sa. Na výber máme predlžujúce, zahusťujúce atď., je len na nás (a na mihalniciach :D) akú si vyberieme. Produkty:
- Essence - Lash Princess
- Miss Sporty - Studio Lash so volumythic
- Rimmel - Extra Super Lash
- Maybelline - Rocket Volum´ Express
- Loreal - Butterfly mascara
- Max Factor - Flase Lash Effect


TVÁR

Make-up alebo tónovací krém - Baby s dokonalou pleťou make-up nemusia mať, ale tých je málo tak som to sem zaradila. Make-up nám pomôže farebne zjednotiť našu pleť a zakryť menšie nedostatky. Na bežný deň alebo pre baby s lepšou pleťou stačí aj tónovací alebo BB krém. Pri výbere make-upu sa treba rozhodovať podľa typu pleti,farby a krytia. Pre mastnejšiu pleť sa hodia zmatňujúce, kým pre suchšiu hydratačné, alebo hutnejšie make-upy. Bledulky sú dosť obmedzené, pretože naše drogérie ponúkajú veľmi nízky výber make-upov vhodné pre bledú pleť. Produkty:
- Essence - Stay all day
- Catrice - Photo finish
- Dermacol - Truffle makeup


Korektor - Slúži na zakrytie väčších nedostatkov pleti, ako sú vyrážky, začervenania, kruhy pod očami atď.. Na výber máme z rôznych druhov a farieb, každý je vhodný na iný účel. Zelený korektor je na začervenania, žltý na modré a fialové žilky, ružový na hnedé kruhy a fialový na žlté fľaky. Vždy si vyberajte o jeden odtieň svetlejší korektor ako Vás make-up. Ako pomôcku pri výbere Vám odporúčam moje články: tuhé korektorytekuté korektory v ktorom prezradím aj účinnú dvojku na zakrytie kruhov pod očami. Produkty:
- Essence - Stay all day
- e.l.f. - All over cover stick
- Maybelline - Affinitone
- Vichy - Dermablend Concealer
- M.A.C - Pro longwear


Lícenka - Aby sme nevyzerali ako mŕtvoly po make-upe, potrebujeme pleti dodať farbu a sviežosť, na to nám slúži lícenka. Začiatočníčkam odporúčam vybrať si jemnejšie a menej pigmentované lícenky aby nedosiahli Marfuša efekt :) Produkty:
- Essence - Silky touch blush
- Catrice - Defining blush
- e.l.f. - Studio blush
- Alverde - Puderrouge
- Milani - Baked blush
- NYX - Powder blush


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára